Zajímavé obchody centra Ostravy - Oblečení

Často se jezdí nakupovat oblečení do větších měst. A tak tomu je i u nás. Kdo chce být v Karviné aspoň trošku kůl jede si koupit oblečení do Ostravy. Ještě pak můžete jet na nákupy do Práglu, to už pak budete ultra mega kůl nebo taky nafrněná, které se až moc daří. Takže opatrně. 

A protože chodit je škoda chodit po nákupácích, když na centru je pár fajn obchodů, kde si pořídíte originální, kvalitní a hezké oblečení, které je často o českých návrhářů a někdy i levnější. Takže nebudete mít na sobě univerzální hadru, kterou s vámi má milion lidí, dětičky v Bangladéši a čínští političtí vězni budou o něco míň vykořisťovaní, umře méně zvířátek a podpoříte českou módu nebo recyklaci. A TO se vyplatí :-)

Ale dost mravokárných keců, šup na nákupy. 


Začnu sentimentálně.  King shop. Nebo taky Kombajn. Kdo tam za mého mládí nenakupoval, byl prd Rebel. Minulý týden jsem tam po letech vlezla a za tu dobu se nic nezměnilo. Fakt. Úplně stejné klíčenky na stejném místě, stejné výšivky, kérky, tašky... Měla jsem smíšené pocity, přecijen to byla moje mekka před 12 lety... Ale proč si nevzpomenout na roky, kdy mnou hormonální porucha známá pod názvem puberta cloumala tak, že diamant byl měkota. 



Cvrk. Moc příjemný obchod cestou z náměstí k divadlu. Sympatická obsluha, pěkné oblečení. Koupila jsem si tam nejněžnější květinkované tričko na světě a taky razící oversize tričko s límečkem. Popis toho druhého trička zní, když to tak po sobě čtu dost nejistě, ale tričko jej pěkné. Fakt. 




Ty Identity jsou legendární. O tom žádná. Sice tak trochu hipsteřina, ale oblečení je zajímavé, personál sympatický, pořádají osvětové akce a besedy, takže proč ne :-).



Kousek od Indentit je Reshare store. Sekáč. Když se řekne Armáda Spásy, dost lidí si představí bezďáka ve frontě na polívku. Tvorbu sekáče ale Armáda Spásy vzala z gruntu. Anglický název, aktuální idea, super iteriér. A funguje to. Když jsem potřebovala koupit kraťasy, bavila se o mě živě partička mladičkých hipsterů o módě, outfitech a instagramování. Jak málo stačí ke štěstí. Ale pěkné to tam mají. To je fakt. 




Další zajímavý sekáč je  Textile House. Občas mají i slevy. Doporučuju spíš odchytit ty, kdy je všechno za 80 nebo 90,- Kč. Při slevách za 30,- Kč nebo 40,- Kč bych už spíš doporučila oblečení na to čekání na polívku v komunitním centru.Nebo třeba můžete tvrdit že jste alternativní a ošuntělý schválně. Ale třeba vyberete... 




Ale abych nekecala. I do nákupáku se občas na oblečení podívám. Tady doporučuju Marks&Spencer. :-) 



Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky