Knihomolské okénko: Život je boj / Janáčková Laura

Každý třetí na rakovinu onemocní, každý čtvrtý na rakovinu umře. Za poslední rok se v mém okolí objevily 4 případy rakoviny. Od nezhoubného nádoru po smrt. I v mém životě se začaly objevovat pojmy, jako histologie, zhoubný nádor, onkologický ústav, chemoterapie, cyklus, koktejl, deprese, dezorientace, zoufalost... Naštěstí ale také uzdravení. Kamarádčina babička už bohužel to štěstí neměla.



Cílem mého povídání ale není si tady vylít srdíčko, ale sdílet skvělou zkušenost s knihou, která mi pomohla v nejtěžších chvílích. 

Pokud existuje jediná kniha, kterou byste MĚLI mít, pak je to jistě Život je boj od Laury Janáčkové. 

Chápu. Rak není věc, kterou chcete nebo se chcete na ni nějak připravovat. Zavírat oči a utíkat je snadné a nijak překvapivé. Otevřít knihu chce odvahu. Když už to ale uděláte, získáte jedinečného průvodce. 




Pomůže vám vypořádat se se zjištěním nádoru, jste provedeni možnostmi léčby, výběrem onkologa. Kniha zároveň přináší pohledy na smrt u jednotlivých náboženství, relaxační techniky, kosmetické rady, doporučení o výživě, jednoduché cviky, mentální tréningy. Všechno je proloženo příběhy a pěknými ilustracemi. 

Cviky, relaxační techniky a mnoho jiného se dá z knihy využít i ve zdraví, které všem přeji.
Rozhodla jsem se o rakovi mluvit. Otevřeně. Vždycky, když o tom s někým mluvím, překvapí mě, jak moc se příběhy podobají. Ať už jste malá holčička nebo manažerka. Rak má několik fází, ale o tom až jindy. Co jsem chtěla říct je, že ta kniha je fakt dobrá a může vám pomoct. Teď běžím na tréning. Vyběhat chmury. 


Adéla

Komentáře

Oblíbené příspěvky